Tuesday, June 9, 2015

Where am I going ?

Už konečně vím kdy a kam jedu do Ameriky ! Dnes už je to jen 62 dní !
Rozhodla jsem se pro rodinu se 3mi dětmi. Původně jsem 3 nechtěla, ale nakonec jsem to přehodnotila, děti už jsou starší a tak to snad půjde.  Zpátky k dětem , budu se starat o maléko klučinu Ericha . 4,5let , potom o dvě holčičky - Emily a Anna - 7 a 10let (v srpnu/září 8 a 11let).

Rodina žije v Connecticutu v celkém malém městě, které je ale 1,5h od centra NYC, hodinku do Hartfordu (hl. město Connecticutu). půl hodinky do New Haven (pláže♥) a 20 minut do Bridgeportu - největší město CT. Nejprve jsem se bála, že nebudu mít co dělat, ale nakonec to vypadá, že autem a hromadnou dopravou se dostanu všude. 35 min od mého bydliště se prý dá i lyžovat !

Moje práce bude hlavně ráno a trochu po škole. Vstávat v 6:30 vzbudit děti a hodit je do školky/školy. Erich má  školku 8:45-11:45, pro toho si potom přijedu. Emily a Anna začínají taky kolem 8/9 a končí před 4tou hodinou. Kolem 17:00 přijdou rodiče a moje pracovní doba končí.

Momentálně si dopisuji s jejich bývalou aupair a zjištuji, jak to všechno vypadalo a bude vypadat. Mám docela strach, na druhou stranu jsem vždy chtěla jet a věřím, že si to užiju !

Přemýšlela jsem, že bych natočila Aupair deníky v ČJ - jak se dostat do US (první třeba o agenturách, druhý o interview a referencích, a tak dále) co vy na to ? 

ENGLISH 
I finally know where am I going in the US ! I'll go in just 62 days to  Connecticut ! I can't wait. My family is really nice and lovely. They have 3 children - 4,5 years old Erich, 7 years old Emily and 10 years old Anna (soon to be 8 and 11). I will come there in the start of August and I'm already getting excited. They all seem very kind. My main job is to get them ready in the morning and get them to school/pre- school. Afterwards I wont have some free time until they come from school.


I was scared about the place but then I looked around and yeah I have to drive everywhere but it's not a long distance. I will live 1.5h drive to NYC, and around 20-40min to place where I can ski or to the beach, it's all nearby. There is also 5sos concert in September haha!

Now I am talking to their last aupair and getting to know them better. I am a bit scared, but I always wanted to go so ! Need to do so much stuff before I leave.
Have a good day x

11 comments:

  1. Myslím, že je to super nápad! :) Přemýšlím nad au-pair na příští rok (jel by se mnou i kamarád), takže každé info se hodí :). Nejraději bych tam jela už letos, ale sama si na to netroufnu a kamarád zrovna dělá bakalářku, tak snad to vyjde příště! :)

    ReplyDelete
  2. Určitě super nápad, taky se chystám do USA, takže se těším na případné postřehy :)!

    ReplyDelete
  3. Jééé, tak to je skvelé :) Nech sa máš dobre ;)
    Original copy blog

    ReplyDelete
  4. Jé, tak to je super, to ti přeju :)

    ReplyDelete
  5. Juu, já ti to tak přeju! Tak snad bude všechno v pohodě a užiješ si to.. :))

    ReplyDelete
  6. Wow, tak to je paráda, ať se TI tam líbí!:)) také o au-pair uvažuji, když se nedostanu na vysokou, tak nejspíš vyrazím:)

    ReplyDelete
  7. Congratulations on your new job! You're going to have a great time in America.

    ReplyDelete
  8. Tie denníky by ma naozaj zaujímali to je super nápad určite choď do toho! Obdivujem tvoju odvahu, ja by som to pravdepodobne nezvládla :)
    ladyminimalism

    ReplyDelete
  9. tak to je super! :) místo určitě bude skvělý :)

    ReplyDelete
  10. Obdivuji Tě! A držím palce, abys to zvládla. A ty to zvládneš.

    ReplyDelete
  11. Obdivuju, ja bych takhle nikam neodjela. Jako chuva se zivim v CR :D Super, ze se ale podivas tam, kam by ses treba jinak nedostala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    ReplyDelete